Currency:
€ EUR
my account home view shopping cart 0 search
GET 10% OFF WITH CODE LESS10

WEEE Verordeningen

De afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (of WEEE) zijn nu de Britse wetgeving. Alle Europese lidstaten, waaronder het Verenigd Koninkrijk hebben ingestemd met de hoeveelheid AEEA die wordt verwijderd op stortplaatsen te verminderen.

Het is belangrijk dat de hoeveelheid AEEA verzonden naar stortplaatsen wordt verminderd omdat:

  • Sommige AEEA kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Het bedrag van de stortcapaciteit beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk afneemt. Als we kunnen blijven AEEA uit stortplaatsen betekent dit dat er meer stortcapaciteit beschikbaar voor niet-recycleerbaar afval.
  • AEEA kunnen gevaarlijke stoffen bevatten. Toen verliet op stortplaatsen de gevaarlijke stoffen in AEEA kan de bodem vervuilen en watervoorziening verontreinigen. Deze verontreiniging kan de menselijke gezondheid en het milieu schaden.

Distributeurs van nieuwe elektrische en elektronische apparatuur (of EEA) een rol spelen bij het verminderen van de hoeveelheid AEEA in te gaan op stortplaatsen.

Shade Station worden "onze bijdrage" onder deze regeling door het aanbieden van onze klanten gratis terugname van hun AEEA op een like-for-like basis bij aankoop van een nieuw elektrisch of elektronisch product.

Bijvoorbeeld, als een klant koopt een nieuw horloge van ons zullen we terug te nemen van hun oude horloge en voorkomen dat het in te gaan op een stortplaats door het afstoten van het veilig. Klanten moeten hun oude AEEA binnen 28 dagen na aankoop van hun nieuwe item terug te keren. Klanten hoeven niet te betalen om hun oude post aan ons te retourneren.

Wilt u uw AEEA item terug te keren, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer / e-mail adres in:
0844 55 55 001 / info@shadestation.co.uk

Onder de WEEE verordeningen, moeten alle nieuwe elektrische goederen nu worden gemarkeerd met de doorgestreepte afvalcontainer. Goederen zijn gemarkeerd met dit symbool om te laten zien dat ze na 13 augustus 2005 werden geproduceerd, en moet worden gescheiden van het huishoudelijke afval.

Blijf in contact
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om regelmatig updates en exclusieve aanbiedingen te ontvangen.